Rondreizen door Bali
Blog

Ubud, het centrum van Bali

Afgelopen zomer ben ik met mijn man en mijn twee kinderen op een individuele rondreis Bali gegaan, verzorgd door reisorganisatie Van Verre. We hebben van deze ervaring zo ontzettend genoten, dat we overwegen om dit jaar weer door Indonesië te gaan reizen en daarbij ook voor dezelfde reisorganisatie te kiezen. In dit artikel wil ik jullie wat vertellen over de unieke en bijzondere stad Ubud, waar wij als gezin erg bijzondere herinneringen aan over hebben gehouden na onze mooie rondreis.

Centrum voor kunst en cultuur

Ubud is een stad op het Indonesische eiland Bali, gelegen tussen rijstvelden en steile ravijnen in de centrale uitlopers. Als een van de belangrijkste centra voor kunst en cultuur van Bali heeft Ubud een grote toeristische sector weten te ontwikkelen.

Ubud is beroemd als een centrum voor kunstnijverheid en veel van de stad en de nabijgelegen dorpen lijken te bestaan ​​uit workshops en galerijen van kunstenaars. Er zijn een aantal opmerkelijke architecturale en andere bezienswaardigheden te vinden, en een algemeen gevoel van welzijn om van te genieten, allemaal dankzij de geest, de omgeving en het klimaat van de plaats.

Toerisme op Ubud

Het toerisme op Ubud richt zich op cultuur, yoga en de natuur. In tegenstelling tot het belangrijkste toeristengebied in het zuiden van Bali, heeft het Ubud-gebied bossen, rivieren, koelere temperaturen en minder files, hoewel het verkeer in de 21e eeuw dramatisch is toegenomen. Een aantal kleinere “boutique”-stijl hotels zijn gevestigd in en rond Ubud, die vaak spa behandelingen of tochten in de bergen van Ubud aanbieden.

Hoewel Ubud voor veel buitenstaanders overkomt als een kleine stad, zijn het in feite veertien dorpen, elk gerund door een eigen dorpscommissie. Ubud is snel gegroeid en sommige centrale delen bezwijken bijna onder de druk van het omgaan met het aantal bezoekers. Dat gezegd hebbende, de meeste ontwikkeling is sympathiek voor de tijdgeest, zo niet specifiek ontworpen in de lokale stijl. De groei zet zich voort, maar er zijn nog steeds terrasvormige rijstvelden langs de rivieren, en weg van het centrum van de stad, gaat het regelmatige, rustige dorpsleven relatief ongestoord verder.

Zacht glooiende rijstvelden

Het gebied rond Ubud wordt gekenmerkt door zacht glooiende rijstvelden, en deze creëren een indruk van groenheid die behoorlijk verrassend mooi kan zijn. Dit geldt met name voor het zuiden en zuidoosten van de stad. Elke bezoeker die vanuit het zuiden nadert, zal dit waarderen en het is de moeite waard om even de zachte schoonheid van dit alles op je in te laten werken.

Geef een reactie