Blog

Weekendje Gent gepland? Dit kun je er doen.

Nu we alweer een aantal maanden weer volop van ons leven kunnen genieten zonder rekening te hoeven houden met verschillende maatregelen rondom de pandemie, worden er veel vakantieplannen gemaakt om de tijd van de lock downs dubbel en dwars in te halen. We kunnen deze tijd dan ook goed gebruiken voor weekendjes weg, stedentripjes, dagjes erop uit, noem het maar op. Je hoeft het niet altijd ver van huis te zoeken, ook in de buurt is er van alles te zien en te doen. Je kunt verschillende tripjes plannen en bedenken hoe je op de plaats van bestemming wilt komen. Neem bijvoorbeeld Gent. Deze gezellige en romantische stad is goed te bereiken met de auto en je kunt je hier prima vermaken. Niet vreemd dus dat deze stad zo geliefd is voor stedentripjes en weekendjes weg. Staat Gent ook bij jou op de planning? Dan lees je in dit blog meer over wat je daar allemaal kunt doen.

Historische binnenstad

Gent is een bijzondere stad, mede door het oude centrum met nostalgische huisjes. In het oude centrum vind je daarnaast allerlei historische gebouwen en mooie pleinen omringd door oude pandjes met trapgevels. Midden in de stad staat Gravensteen. Dit is een Middeleeuwse burcht met daarin verschillende tentoonstellingen met harnassen en oude wapens. Vanaf het dak heb je daarnaast mooi uitzicht over de stad, zeker een kijkje waard. Voor de ultieme ervaring zoek je een Hotel Gent in de binnenstad. Je kunt het ook iets verder buiten het centrum zoeken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een hotel zwembad waar je lekker kunt relaxen, dan vind je deze buiten het centrum.

Op het water

In Gent zie je op de vele wateren door de stad talloze bootjes varen. Aan de waterkant kun je naast de Gentenaren een plekje nemen om alles eens rustig te bewonderen. Wat nog leuker is, is natuurlijk om zelf in zo’n bootje de stad te verkennen. Op een warme, zonnige dag is een boottochtje over de grachten in Gent zeker de moeite waard. Het is misschien wat toeristisch, maar ach, je bent er dan toch. Vanaf het water zie je de stad echt in een ander perspectief. Je hebt daarnaast de keuze uit een groot aanbod rondvaarten. Met een Gent Citycard kun je vaak gratis aan boord stappen.

Speciaalbier proeven

Tijd over voor wat ontspanning, maar wil je toch nog wat meer over de stad leren? Bezoek dan eens een van de bierbrouwerijen, bijvoorbeeld Gruut. Hier krijg je een rondleiding achter de schermen én krijg je natuurlijk de kans om te biertjes te proeven. Gent zit daarnaast vol met leuke biercafés waar je de lokale speicaalbiertjes kunt uitproberen. Een ding is zeker, in Gent vermaak jij je wel!

Laat een antwoord achter