Visgraat vloer
Blog

Een kindje op komst? Je hele huis overhoop!

Want dat is wat je doet als aanstaande moeder: je krijgt een enorme nesteldrang. Alles moet perfect zijn voor als je kindje er is. Terwijl het dat kindje helemaal niets uitmaakt hoe je huis eruit ziet. Je kindje wil warmte, eten en slapen. En natuurlijk iedere zoveel tijd een schone luier. Maar of jij een visgraat vloer, een goedkoop laminaatje of vinyl hebt liggen, dat zal je kindje echt worst wezen. Maar voor jezelf wil je het gewoon in orde hebben. Want jij weet ook dat je, als je kindje er eenmaal is, veel minder tijd en energie zult hebben om je huis aan te pakken. Dus pak je álles nu aan. Met je dikke buik.

Je hoeft niet alles alleen te doen

De kans is namelijk aanwezig dat je een partner hebt die ook heus wel wat wil doen. En als je partner geen tijd of zin hebt, dan vraag je je vriendinnen. Doe het vooral niet zoals mijn moeder: de dag voor mijn broer werd geboren ging zij nog éven de dakgoten leeghalen. Het is goed gegaan, maar je moet niet denken aan wat er had kunnen gebeuren. Ken je kracht en wees verstandig, voor jezelf en voor je kindje. Ook werken met verf en het bedienen van elektrische apparatuur laat je in de laatste weken voor de bevalling fijn aan een ander over. Jouw tijd komt wel weer.
Visgraat vloer

Moet je alles nú babyproof maken?

Nee joh, de kans is maar klein dat jij een kindje op de wereld weet te zetten dat direct met zijn of haar kleine vingertjes in alle stopcontacten gaat voelen. Ook je schoonmaakmiddelen staan voorlopig nog veilig in je aanrechtkastje. Het is wel slim om van te voren goed te bedenken welke voorzorgsmaatregelen je allemaal moet gaan nemen als je kindje heeft leren kruipen of lopen. En geloof mij, dat gebeurt sneller dan je denkt. Je kunt er dus voor zorgen dat je de spullen in huis hebt. Maar om alles tijdens je zwangerschap al te installeren is misschien wat enthousiast.

Zorg voor een fijn kamertje, ook voor je eigen gemoedsrust

Je wilt je kindje natuurlijk al direct een eigen kamer geven. Dát kun je tijdens je zwangerschap prima regelen. Vraag hulp voor het in elkaar schroeven van het bedje en de andere meubeltjes. Ook kun je de spulletjes alvast een plekje gaan geven. Maar vooral: probeer te genieten van je zwangerschap. De drukte daarna komt vanzelf!

Geef een reactie