Inlegzolen
Blog

Sjouwen, lopen, fietsen? Geef steun aan je voeten!

Als mama loop, sjouw en fiets je heel wat af. hele dagen ben je in touw om de kinderen te halen, te brengen en bezig te houden. En dan is er natuurlijk nog je eigen werk en het huishouden, de boodschappen en wellicht je eigen sportclub. Het zal je dan ook niets verbazen dat je voeten op een dag heel wat te verduren krijgen. Iemand heeft eens berekend dat een gemiddeld mens in zijn leven twee keer de aarde rond loopt. Aangezien de omtrek van de aarde ongeveer 40.000 kilometer is, komt dat neer op een wandeling van ruim 80.000 kilometer. En ik stel me zo voor dat moeders toch wat meer lopen dan anderen. Dus je begrijpt dat je voeten wel een extra steuntje kunnen gebruiken. Zeker als je al af en toe last hebt van je voeten. Inlegzolen zijn voor sommige mama’s dan ook geen overbodige luxe

Inlegzolen: tuttige reputatie

Nu hoor ik sommige moeders, zeker die van mijn generatie al zuchten bij het lezen van dit blog. Want inlegzolen hebben nou niet bepaald de elegante, trendy reputatie die wij vrouwen toch proberen uit te stralen. Ik weet nog dat ik als kind verzweeg dat ik ook een tijdje inlegzolen in mijn schoenen had. Anders zou ik op school echt geen leven meer hebben. En dat geldt voor vele van ons! Maar van die reputatie moeten we gewoon eens af. Want uiteindelijk gaat het om het welzijn van onze voeten waarmee we dus die 80.000 kilometer moeten lopen. Om het nog maar niet te hebben over de rest van je lichaam zoals je rug en nek die beïnvloed worden door het schoeisel dat we dragen. Wat kan ons het schelen wat anderen denken? Wij willen gewoon fris en fruitig onze taken doen. Zonder klachten de kinderen sjouwen en eindeloos heen en weer naar school lopen of fietsen.

Gewoon doen

Inlegzolen kunnen goed helpen bij klachten als hielspoor en doorgezakte voeten. Hielspoor is een verkalking van de peesplaat aan het hielbeen en dat veroorzaakt vaak een ontsteking en dus veel pijn. Daar heb je natuurlijk geen zin in en al helemaal geen tijd voor. Inlegzolen helpen deze klachten voorkomen. En er is nog meer goed nieuws. De inlegzolen zijn wel met hun tijd meegegaan. Vroeger kon je die alleen maar kwijt in plompe schoenen. Nu niet meer. Zelfs in je pumps kun je inlegzolen doen. Kijk maar eens online naar het zeer brede aanbod. Dus wees lief voor je voeten en geef ze at extra steun.

Geef een reactie