douchegoot
Blog

Mama weet raad: makkelijk je douchegoot schoonmaken

Veel mensen vinden het schoonmaken van een douchegoot of doucheputje een ontzettend vervelend klusje. Dit kan het ook zijn, als je niet weet hoe het moet. In deze blog deel ik mijn tips om gemakkelijk en snel de douchegoot schoon te maken!

Regelmaat is het belangrijkste

We weten allemaal hoe het is, je staat lekker te douchen en voor je het weet ligt je hele badkamer onder met een laag water. Het doucheputje is verstopt… Je gaat bij jezelf na wanneer je deze voor het laatst hebt schoongemaakt en dat is langer geleden dan je je kan herinneren. Als je de douchegoot moet schoonmaken nadat deze verstopt is ben je eigenlijk al te laat, hoe langer je wacht hoe irritanter het wordt. Mijn tip is: maak elke week de douchegoot schoon. Dit klinkt als een enorme opgave, maar als je het elke week doet is het zo gepiept. Echt waar!

Maak het jezelf gemakkelijk

Het schoonmaken van de douchegoot is niet leuk. Als jij niet gezegend bent met een moderne douchegoot die zo ontworpen is dat dit een eitje wordt, heb je hier helaas meer werk aan. Maak het jezelf daardoor gemakkelijk door een paar simpele methoden aan te houden. Pak wegwerp schoonmaak doekjes, een emmer, een vuilniszakje, schoonmaakmiddel (bijvoorbeeld Ajax), schuurmiddel (ik gebruik altijd Cif), en een spons en doekjes. Begin door het grove vuil weg te halen met de wegwerpschoonmaakdoekjes, die je meteen in het zakje gooit. Als alle haren en het echte vuil weg zijn, is het een kwestie van schrobben met schoonmaakmiddel en een doekje. Poets je douchegoot nog even met wat schuurmiddel en een sponsje. Gooi op het einde wat soda in je douchegoot, en spoel dit even na met heet water. Dit zorgt ervoor dat nare geurtjes verdwijnen en je douchegoot lang fris blijft. Ideaal!

Kies voor een eenvoudige douchegoot

Het kan al enorm helpen om te kiezen voor een douchegoot in plaats van een afvoerputje. De goot is namelijk makkelijk te verwijderen en wordt zo ontworpen dat het makkelijk schoon te maken is. Vaak is een afvoerputje een wat ouderwetse doucheoplossing, en zijn douchegoten gemaakt om eenvoudig schoongemaakt te worden. Wil je jezelf een hoop schoonmaak leed besparen? Neem dan een langwerpige douchegoot! Hiervan is het design mooi, het is een mooie afwerking van de badkamer en het is ontzettend makkelijk schoon te maken. Mocht je de keuze dus hebben, ga hier absoluut voor!

 

 

Geef een reactie