panterprint jas
Blog

Leuke trendy kleding voor mama’s

Als moeder krijg ik soms het idee dat mensen verwachten dat je je saaien gaat kleden. Alsof je een soort super degelijke saaie robot moet worden. Hier ben ik het helemaal niet mee eens. Mama’s mogen én kunnen er nog steeds trendy en sexy uitzien. En ja natuurlijk, er zijn uitzonderingen, ik zou zelf ook niet in van die hotpants gaan lopen waar je halve billen uit hangen. Maar dat zou ik eigenlijk ook niet bij jongeren willen zien, dus het spreekt voor zich dat ik zoiets als moeder dan zeker niet draag. Je wilt toch wel het goede voorbeeld geven aan je kinderen. In deze blog bespreek ik een aantal items die hip zijn en die ook gewoon als moeder gedragen kunnen worden.

Panterprint jas

De panterprint jas is een veel besproken item. Er zijn mensen die panterprint bij uitstek een sletterig printje vinden. Hier ben ik het niet mee eens. Het klopt wel dat een panterprint een kledingstuk of een outfit die uitstraling kan geven, maar dit hoeft zeker niet. Als je in je outfit maar 1 item draagt met deze print en dat item er kwalitatief goed uitziet, kan dit de outfit juist de benodigde pit geven. Zodoende vind ik de panterprint jas wel een goede mogelijkheid, ook voor moeders. Maar combineer hem uiteraard niet meet een leren broek en een bizar hoog paar stiletto’s, want dat kan je inderdaad aan de vooroordelen gaan voldoen. Overigens geldt voor de meeste printjes dat je veilig zit als je een enkel item in de outfit met deze print draagt.

Rode kleding

Rode kleding is ook een van die dingen waar mensen automatisch voorzichtig om mee willen gaan. En dat snap ik wel, rood is natuurlijk een opvallende kleur. Het is echter ook een vrouwelijke mooie kleur en zeker niet een kleur die ontweken hoeft te worden. Net als met de printjes geldt dat je er niet teveel van moet hebben in een outfit, maar maakt de outfit wel een eye-catcher. Als je niet graag opvalt is rood voor jou misschien een minder voor de hand liggende kleur. Maar probeer het toch een keer uit. Bijvoorbeeld door middel van een rode blouse, deze kan makkelijk met een zwarte skinny gecombineerd worden. Zodra je de kleur rood een paar keer hebt aangehad, zal je merken dat het wel meevalt met de mate van opvallendheid. Dit geldt overigens voor de meeste felle kleuren. Behalve neon-kleuren, die raad ik niet aan, behalve voor de thema feesten natuurlijk.

Geef een reactie