Echtscheidingsmediator
Blog

Een echtscheidingsmediator inschakelen

Het kan iedereen overkomen en het is ook nooit leuk. Zeker niet als je als moeder een gezin te onderhouden hebt. Een scheiding komt helaas nooit op het goede moment. Je bent zo uit elkaar gegroeid of van elkaar vervreemd dat je soms niet eens meer door dezelfde deur kunt. Wat moet er dan gebeuren voordat je op een goede manier uit elkaar kunt gaan en wat moet je regelen? Daarbij kun je hulp krijgen van een echtscheidingsmediator. Die kan hulp bieden bij het verdelen van inboedel, bezittingen, alimentatie en regelingen met betrekking tot de zorg voor jullie kinderen.

Waarom gebruik maken van een echtscheidingsmediator?

Als je gebruik maakt van een echtscheidingsmediator dan betekent dat niet dat deze persoon wordt ingeschakeld om de relatie te redden of om de scherven weer aan elkaar te lijmen. Een mediator op het gebied van echtscheidingen is een onpartijdig persoon die geen kant hoeft te kiezen. En dit dus ook niet zal doen. Deze persoon kan jullie helpen met het vinden van redelijke oplossing als het aankomt op de verdeling van bezittingen. Maar ook voor regelingen met betrekking tot de omgang met kinderen die in het gezin aanwezig zijn. Scheiden is een emotioneel proces en jullie zullen in dat geval ook beiden moeten inbinden omdat je niet alles zelf kunt hebben of houden. De mediator helpt daarbij en zorgt ervoor dat alles eerlijk verdeeld kan worden.
Echtscheidingsmediator

Ellende voorkomen

Vaak mondt een echtscheiding uit in een zogenaamde vechtscheiding. In dat geval gun je elkaar vaak het licht in de ogen niet meer en doe je er alles aan om de ander te dwarsbomen. Dat kan uitlopen in langdurende processen die veel tijd, energie, geld en vooral emotionele momenten kunnen kosten. Om dat te voorkomen kun je dan ook het beste gebruik maken van een onpartijdig persoon die kan bemiddelen in de verdeling van alles zaken. Door een mediator voor de echtscheiding in te schakelen kun je voorkomen dat er ruzies komen over bijvoorbeeld de kinderen.

Offertes aanvragen

Wanneer je in een dergelijke situatie beland bent, dan wil je vaak ook dat alles zo snel mogelijk geregeld kan worden. Vraag daarom verschillende offertes aan bij echtscheidingsmediators en maak een vergelijking aan de hand van deze offertes. Het is belangrijk dat jullie beiden een klik met de bemiddelaar hebben voordat je hiervoor een keuze maakt. Spreek bij voorkeur af op het kantoor van de mediator. Dat is neutraal terrein waar je vaak minder snel emoties zult ondervinden als dan wanneer er bij jullie thuis wordt afgesproken.

Geef een reactie