schuttingen
Blog

Schuttingen, welke is geschikt voor mijn tuin?

Is jouw schutting door de harde wind van de afgelopen dagen omgewaaid? Of is jouw schutting gewoonweg aan vervanging toe? Dan heb je vaak de keuze uit verschillende soorten schuttingen. Om je de keuze voor één van de schuttingen iets makkelijker te maken bespreek ik graag de varianten met jou. De schutting is nou eenmaal één van de grootste aangezichten die je tuin heeft. Daarnaast zorgt een goede schutting net voor dat extra stukje privacy. Niks is vervelender als de hele straat zo bij jou de tuin in loopt als je dat niet wilt. Maar toch is het lekker als je kinderen hebt om vanuit de tuin je kinderen te zien spelen op het aangrenzende pleintje. Kortom de keuze voor één van de schuttingen hangt af van jouw persoonlijke voorkeur.

Soorten schuttingen

Wanneer je op zoek bent naar schuttingen dan kom je al gauw op een zeer groot aanbod uit. Zo heb je schuttingen gemaakt van verschillende soorten hout. Hierbij kun je denken aan vuren-, hard-, eiken- en grenenhout. Daarnaast kan je ook gebruik maken van schuttingen met betonnen palen. Hierbij zorg je ervoor dat jouw schutting niet bij de eerste de beste tropische storm weer omwaait. Je kan er ook voor kiezen om een van de meer natuurlijke mogelijkheden te kiezen. Denk hierbij aan heidematten of rietmatten. Ook kun je ervoor kiezen om bomen of planten als schuttingen te gebruiken om de schutting zoveel mogelijk in je tuin te integreren.

Waar moet je op letten bij een schutting?

Een schutting plaatsen doe je vaak om verschillende redenen. Je wilt geen inkijk in je tuin hebben en je wilt met een mooie schutting je tuin nog mooier maken. Met een goede schutting zorg je ervoor dat ook jouw tuin een heerlijke plek is om zomerse dagen door te brengen. Dit zonder dat je gestoord wordt door je buren, spelende kinderen of andere mensen die langs jouw tuin lopen. Schuttingen plaatsen is grotendeels jouw eigen verantwoordelijkheid en afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Toch zijn er een aantal regels waar je nog wel op moet letten. Zo mogen schuttingen vaak niet boven een bepaalde hoogte komen en moet je rekening houden met naastgelegen percelen. Vaak zijn deze regels simpelweg te overbruggen door even contact te houden met de buren. Zij kijken immers ook op de schutting en na overleg kan je zelfs voor kiezen om samen de schutting te plaatsen. Dat scheelt nog in de kosten ook!

Geef een reactie