Blog

meer in de auto dan achter een bureau

Vergaderen is niet iedereen zijn hobby, zeker als je bij een bedrijf werkt die internationaal werkt. Je hebt namelijk bijna nooit een vaste plek waar je moet vergaderen dus het kan zomaar zijn dat je eerst twee uur in de auto zit om op de vergaderlocatie aan te komen. Ik ben er in ieder geval geen fan van, toch heb ik veel collega’s die dit erg prettig werken vinden.

 

 

Nooit dezelfde gezichten

Bij een groot bedrijf vergader je eigenlijk nooit met vaste collega’s en vaste klanten. Het is iedere dag een verrassing op welk project jij op dat moment neergezet bent. Je ontmoet op deze manier wel heel erg veel nieuwe mensen en je bouwt ook een groot netwerk op. Op de vergaderlocatie worden vaak de koffie en lunch georganiseerd dus dat is wel erg prettig. Dat scheelt weer boterhammetjes smeren in de ochtend of regelmatig stoppen bij een tankstation. Het prettige is wel dat je niet de gehele dag achter een bureau zit, je komt vaak op een mooie plekken en kijkt soms je ogen uit wanneer je onderweg bent. Vooral in de Veluwe voel ik mij echt gelukkig. Zoveel mooie natuur en zoveel rust. In de grote steden kom ik ook regelmatig, daar heb je wel een probleem met parkeren soms. Vooral in Amsterdam en Rotterdam is dit erg lastig, daardoor moet je echt op tijd vertrekken voor het geval je rondjes moet rijden voor een parkeerplaats.

 

Nog meer voordelen

Het heeft nog vele voordelen. Je leert leven met luxe, wat ik al zei, je krijgt vrijwel op vele locaties een lekkere lunch en goede koffie. Daarnaast is een vergadering, zoals de meeste toch denken, helemaal niet zo zakelijk. Vaak maken we nog een grapje tussendoor en zorgen we zelf voor een goede sfeer. Dat is ook zeker belangrijk want wanneer iemand goed in zijn hum zit, bereik je ook meer bij een (potentiele) klant. Om de klant ook tevreden te stellen, laten wij hun de vergaderlocatie regelen. Dan hoeven zij niet ver te reizen en kunnen wij het gewoon inplannen. De kosten zijn wel hoog aan leaseauto’s en benzine, toch werk ik bij een winstgevend bedrijf dus dit concept werkt dus wel. De baas vertelde een paar weken terug dat we zelfs gaan uitbreiden dus dat is erg goed nieuws. Ik krijg een handje vol nieuwe collega’s en ook hopelijk heel veel nieuwe klanten die ik in de toekomst mag gaan ontmoeten.

Geef een reactie