Griekenland
Blog

Griekenland – leuke eilanden met je kids

Even helemaal weg, heerlijk! Alleen kan het soms een crime zijn om met kinderen de juiste vakantieplek uit te zoeken. Ook zij moeten lekker kunnen spelen, zich veilig voelen, en er moet genoeg te doen zijn qua activiteiten. Waar ga je dan heen? Griekenland heeft wel een paar leuke eilanden die zowel voor jou als voor je kinderen hartstikke leuk zijn. Op Griekenland beleef je je kinderen de vakantie van hun leven, en ben je niet alleen de mama van de dag, maar de mama van de hele week.

Rhodos oostkust

Aan de oostkust van Rhodos, een eiland bij Griekenland, zit alles wat je nodig hebt. Er zijn supermooie gouden zandstranden met water waar je zo inloopt. Daarnaast zijn er kinderclubs, faciliteiten voor watersporten, babysitters, er is wellness, restaurants en meer. Jij kunt heerlijk relaxen en op het strand liggen, terwijl je kinderen gaan avonturieren en helemaal verzorgd zijn. Want ook jij verdient je rust! Ook de hoofdstad van Rhodos is prachtig, een ouderwetse stad waar geen auto’s mogen komen en waar je heerlijk doorheen kun lopen, met of zonder kinderen. Rhodos is echter niet de enige plek van Griekenland waar het goed vertoeven is, je hebt ook nog Kreta!

Kreta is het bekendst van Griekenland

Als je kinderen hebt die al wat ouder zijn en daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in cultuur, is Kreta een goede optie. Hier staan nog vele tempels van een van de oudste Europese beschavingen die er heeft bestaan. De Minoïsche hoofdstad, Knossos, is deels door archeologen gereconstrueerd om te laten zien hoe het er in die tijd uitzag. Verder vind je op Kreta prachtige fresco’s, van die muurschilderingen. Die vind je overigens door heel Griekenland maar Kreta heeft de beste. Ook is er bij Kreta een grot die heel leuk is voor kinderen om te ontdekken, de Dikteon grot met prachtige stalactieten en stalagmieten. Griekenland is zo cultureel!

Corfu

Op Corfu kun je ook weer heerlijk zwemmen en in de zon liggen. Maar ja, dat kan door heel Griekenland wel. Wat Corfu leuk maakt is dat het een heel wilde kust heeft waar je leuk kunt ontdekken. Daarnaast heeft Corfu een gigantisch waterpark, iets dat kinderen altijd fantastisch vinden. Het grappige is dat je op Corfu het grootste aantal Britten gaat vinden van heel Griekenland. Dit deel van Griekenland viel namelijk ooit onder het Britse protectoraat. Daarnaast zijn er ook ’s avonds buitenbioscopen (waar de films Engels afgespeeld worden).

Geef een reactie