kinderkleding
Blog

3 tips om unieke kinderkleding te kopen

De mama van de dag weet dat het tegenwoordig steeds makkelijker wordt om leuke kinderkleding te shoppen voor je kleintje. Met de groei van online webshops is het aanbod aan kinderkleding echt enorm uitgebreid. Dit heeft als keerzijde dat het steeds moeilijker wordt om unieke kleding voor je kindje te vinden. De laatste tijd lijkt het welk alsof elk kind in de zandbak dezelfde outfit aan heeft. Vind jij het ook leuker als je kindje er net even wat unieker uit ziet dan de rest? Dan is deze blog echt wat voor jou! Lees hier 3 tips waarmee je unieke kinderkleding scoort.

Shoppen in boutique winkels

Oké, het is misschien wat aan de dure kant, maar dan heb je ook wat. Shoppen in boutique winkels is een stuk prijziger dan in de gemiddelde Kalverstraat winkels maar dat is onder meer omdat de kwaliteit ook een stuk hoger ligt. Je betaalt niet alleen voor het merk, maar ook voor materiaal dat van een stuk hogere kwaliteit is. Daarom is kinderkleding van een duurdere boutiquezaak een stuk duurzamer dan kleding van grote budget modeketens. Daarnaast wordt de kleding met liefde en passie ontworpen, dat is ook terug te zien aan het design. Mijn favoriete kleding merken voor kids zijn Kenzo Kids en Dsquared, deze merken ontwerpen lekkere stoere kleding voor zowel meiden als jongens. Echt een aanrader!

Tweedehands kleding

Ben je op zoek naar eigentijdse unieke kleding voor kinderen? Dan zijn tweedehands winkels voor kinderen ook absoluut de moeite waard. Tweedehands winkeltjes hebben een reputatie dat het vies en onhygiënisch is, terwijl dit helemaal niet zo hoeft te zijn. Uiteraard moet je de kleding even extra goed wassen, maar er zitten vaak echte pareltjes tussen! Natuurlijk is heel veel tweedehands kleding ook online verkrijgbaar, via bijvoorbeeld Marktplaats. Laatst ontdekte ik een tweedehands online webshop waar ze designer kleding verkochten, hier ben ik super goed geslaagd voor mijn kleintjes. Ze hadden hier prachtige designer jassen en schoenen voor de helft van de prijs, die nauwelijks gedragen waren! Echt ideaal!

Hoe kopen jullie leuke kleding voor jullie koters? Letten jullie hierbij puur op stijl, of ook op duurzaamheid en hoe de kleding is ontworpen? Zelf vind ik het namelijk ook belangrijk dat er geen kinderarbeid aan te pas is gekomen bij de productie van de kleding. Mocht je een mooi merk weten dat zich hiermee bezig houdt: alle tips zijn hartstikke welkom!

Geef een reactie